Miljø

Grøn Nøgle


Dele af Hotel Strandparken er oprindeligt opført i 1899 og har løbende, gennem årene, gennemgået renovering. Når vi udvider eller renovere har vi for øje at anvende naturmaterialer og er miljøbevidste i processen.
Er du gæst på Hotel Strandparken er du med til at passe på miljøet, så du kan med god samvittighed besøge vores hotel. Vi har fået miljømærket Grøn Nøgle, fordi vi netop gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet – vi er et miljøvenligt hotel.
Vi prioriterer miljøet højt. Vi har igennem flere år arbejdet på at minimere belastningen af miljøet i den daglige drift, og vi vil fortsat tage ansvar for og arbejde på, at gøre det endnu bedre. 
Vores overordnede strategi skal sikre, at el, varme- og vandforbrug samt miljøpåvirkninger fra den daglige drift begrænses mest muligt. Det vil vi gøre ved at forbedre vores produkter og arbejdsgange samt ved at minimere spild.
I dagligdagen har vi fokus på at få sorteret vores affald, at få sendt diverse materialer til genbrugsstationerne og restaffald bliver kørt til forbrændingsanlægget.
Grundet disse tiltag har vi modtaget miljømærket Grøn Nøgle/Green Key.

Miljøpolitik: Vi vil beskytte miljøet og naturen.
 
  • Sparer på naturens ressourcer og tilstræber at vores virksomhed belaster miljøet mindst muligt.
  • Afsøger løbende ny viden og teknologi, som sikrer øget miljøbeskyttelse.
  • Iværksætter initiativer og bruger produkter, der sparer på energi og vand
  • Informerer medarbejderne om, hvordan de passer på miljøet.
  • Sikrer en høj grad af genanvendelse og minimering af spild.
  • Tilskynder at vores leverandører miljømæssigt lever op til vores niveau.
  • Tilbyder vegansk menu.
  • Følger til enhver tid Green Keys kriterier og arbejder aktivt med ordningens anbefalinger.

CSR


Hotel Strandparken arbejder aktivt for CSR principper, det omfatter menneske- og arbejdstagerrettigheder og bedre miljø- og klimaforhold.
Miljøbevidsthed er en grundlæggende værdi for Hotel Strandparken. Vi har igennem flere år arbejdet for at minimere belastningen af miljøet, og vi vil fortsat gøre vores bedste for at tage ansvar for miljøet for både vores medarbejdere, leverandører og vores gæster.

Vores overordnede strategi skal sikre, at energiforbruget samt miljøpåvirkninger fra den daglige drift begrænses bedst muligt. Det gør vi ved løbende at forbedre vores tiltag, arbejdsgange, produkter, vores serviceydelser og ved at minimere spild.

Hotel Strandparken er medlem af den internationalt anerkendte miljøorganisation Green key (Grøn nøgle), og vi har forpligtet os til at følge deres kriterier for miljøarbejde samt at vi arbejder med vores egne miljømål, der sættes hvert år.
Vi arbejder målrettet for løbende at forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere.                                                                                            
Vi er medlem af HORESTA som er vores faglige brancheorganisation, hvorigennem vi respekterer og overholder krav om lønforhold og ansættelsesbetingelser samt arbejder med sociale og kulturelle rettigheder.
Vi vil være en rummelig arbejdsplads, hvor alle medarbejdere behandles retfærdigt, ligeværdigt og med respekt, hvor de kan udvikle deres fulde potentiale. Vi ønsker at vores medarbejdere løbende bliver udviklet og dygtiggjort indenfor deres felt samt vores overordnede mål og visioner.
Vi lægger stor vægt på trivsel og socialt engagement og ønsker at være en god og sund virksomhed for vores medarbejdere.
Desuden arbejder vi også med personer som skal i arbejdsprøvning for at finde ud af, hvor i det danske arbejdsmarked man bedst kan fungere. Det kan være en person i flexjob, der gør at man kun kan arbejde få timer – i for eksempel vores pedelfunktion, rengøring eller natportier.         

Et vigtigt område, hvor vi mener vi bidrager er til opretholdelsen af uddannelsesniveauet i det danske samfund – vi uddanner kokke og tjenere.
I vores branche er det desværre ikke en selvfølge at uddanne, blot fordi man anvender faglært personale – men det mener vi er er vigtigt at bidrage til.
Vi finder det nødvendigt at uddanne, men ikke en sur pligt, da det at arbejde med unge mennesker også er givende for personale, som har været i faget mange år.

Alt dette betyder for dig, at du får et hotel, der har tænkt helheden igennem - også når det kommer til dine behov.

Affald


Pap sorteres fra til genanvendelse.
Papir fra vores kontor og reception indsamles i en særskilt beholder, der afhentes til forarbejdning til nyt papir.
Flasker og glas sorteres i særskilte beholdere og afhentes til genanvendelse.
Madaffald og organisk affald afhentes til produktion af bl.a. kød- og benmel.
Restaffald køres til forbrændingsanlægget, hvor affaldet bliver omsat til el og varme.
Jern, metal, batterier, elektronisk affald samt lyskilder sorteres og afleveres på genbrugsstationen.
 

El og vand


Der er hovedafbryder på alle værelser, så alt strøm let kan slukkes via en enkelt kontakt, når værelset forlades - hvorved der ikke er lys, der er unødigt tændt. Herudover er der lysdæmpning, natsænkning og ur-styring på fællesarealer, som gange, hall og receptionsområde.
Vandforbruget følges nøje på separate målere for afdelingerne. Vandforbruget på vores opvaskemaskine måles separat.
Værelserne er udstyret med lav-dobbeltskylstoiletter, mens der er vandsparefunktion i alle brusehoveder og vandhaner.
 

Varme


Varmeanlæg, pumper og ventilation er styret via CTS. Der er lavenergiruder overalt, og ved udskiftning skiftes til de nyeste modeller inden for lavenergiruder.

Værelser


Alle 68 værelser er røgfri.                                                                             Vores linnedleverandør DFD, er miljømærket med Svanen.
Vores rengøring foretages af Vores eget rengøringsteam, der udelukkende bruger miljømærkede rengøringsprodukter.
Vi opfordrer vores gæster ved skiltning til at undgå unødig håndklædeskift for at skåne miljøet. Vores shampoo/sæbe er pumper, ligeledes for at unødig overforbrug og skåne miljøet.
Vores dyner og hovedpuder på værelserne er allergivenlige.

 
Morgenmad


Mange af vores mælkeprodukter, såsom smør, skyr, yoghurt og mælk, er økologiske. Vores morgenbrød er hjemmebagt og bages ligeledes af lokalt økologisk mel.
Havregryn og æg er også økologiske.
Vi arbejder på at minimere engangsemballagen i forbindelse med morgenmad og i tilfælde af engangsemballage er det genanvendelige produkter.

Nye Indkøb


Vi indkøber energirigtige hårde hvidevarer og kontormaskiner samt miljømærket kopipapir. fejlprint genbruges til notatpapir.
Vi benytter et miljøcertificeret trykkeri ved tryk af vores brochure/nøglekort- og mødemateriale.


Cykeludlejning og løberuter


Vi udlejer cykler til vores gæster og anviser gerne nærmeste offentlige transportmiddel.
Vi anviser løberuter og rekreative områder omkring hotellet til vores gæster.
Start din værelses-booking her
Ankomst:
 
Afrejse:
 
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os via formularen herunder.
Navn:
*
Phone:
*
E-mail:
*
Ønsker brochure tilsendt
 
Ønsker tilbud konference / fest
 
Evt. besked:
 
Hotel Strandparken
Kalundborgvej 58
4300 Holbæk
tlf. +45 59 43 06 16
mail: hotelstrandparken@vilcon.dk
CVR: 29203466
 

Besøg også:
Vilcon Hotel & Konferencegaard

 

 

Besøg:
Vilcon Hotel &  Konferencegaard
Golfhotel Vilcon
Hotel Strandparken | Kalundborgvej 58 | 4300 Holbæk | Tlf.: 59430616